Κυριακή, Ιουνίου 07, 2009

Το άρθρο της Κυριακής - Fanfare


Fanfare στο συνηθισμένο ψηφοφόρο

Γράφει ο Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Το πεδίο των πολιτικών αναμετρήσεων για το μήνα Ιούνιο ήταν το Πεδίον του Άρεως. Ακόμα και ο Κύριος με τον Αντίχριστο, το Πεδίον του Άρεως έχω την εντύπωση πως θα διάλεγαν για να χτυπηθούν. Το παλαιό μοντέλο της εξέδρας , με την οχλοκρατία να πάλλεται αποκάτω και τον Αρχηγό να πετάει τα σουξέ του, δουλεύει ακόμα. Ήμουν κι εγώ εκεί λόγω προσωπικών υποχρεώσεων που έχω σε μια Σχολή στη Μαυροματαίων. Το Κ.Κ.Ε., στο ίδιο στυλ με τα τελευταία 90 χρόνια, σήμανε την έναρξη του πανηγυριού. Η αριστερή εκφωνήτρια (που αν και άλλη κάθε φορά) εξακολουθεί να σοδομίζει τ’ αυτιά σου καθώς ξεμπουκάρει η φωνή της απ’ τα μεγάφωνα σαν να θέλει να σου βάλει τα συνθήματα στο κεφάλι με χωνί.

Ως πρώην αριστερός αισθάνομαι ντροπή για την απαράλλακτη αισθητική και το ξεχαρβαλωμένο πια λεξιλόγιο της Παράταξης. Η επόμενη μέρα σε πράσινο τόνο, με μουσικές πιο σύγχρονες απ’ αυτές της κόκκινης χθεσινής. Ο μόνος λόγος που μπλέχτηκα με το πλήθος ήταν για το κυνήγι μιας περαστικής που ένιωσα την ανάγκη να φλερτάρω· σημειωτέον, από τις τρεις κρούσεις σε διερχόμενες, είχα μία επιτυχία. Καλό ποσοστό. Για το μόνο που είναι χρήσιμες τέτοιου είδους μαζώξεις είναι οι απεριόριστες δυνατότητες επιλογής στόχου, αν βέβαια ασχολείσαι με το σπορ.

Ο Γιωργάκης πάντα με κάνει να αισθάνομαι όμορφα, γιατί το βλέμμα του σώζει κάτι το παιδακίσιο και ο πιτσιρικάς μέσα μου χαίρεται όταν τον βλέπει.

Η φανφάρα για τον συνηθισμένο ψηφοφόρο όμως, ήχησε χθες, την τελευταία γαλάζια μέρα. Παρασκευή 5 Ιούνη. Οι δρόμοι και οι οδοί αδειάστηκαν επιμελώς. Ένα κομματόσκυλο διασταύρωση με κανίς, προλόγισε με δραματική ένταση τον κατά τα φαινόμενα κοντός ψαλμός αλληλούια πρωθυπουργό. Στο καλό. Ξαναβγήκα στην Αλεξάνδρας ψάχνοντας για καμιά νόστιμη περαστική. Οι συντηρητικές αρχές όμως, ήθελαν όλες τις νεαρές θηλυκές αντάμα με τους δικούς τους. Οπότε, ο κυνηγός περιορίστηκε στο να κάνει χάζι και είπε κάμποσα «την επόμενη φορά».

Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα του 2009, η βλακεία εξακολουθεί να μετρά τις δυνάμεις της στους δρόμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: