Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

Η Γη γιορτάζει (;)


ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

(Ή, μήπως είναι;)

"«Η Γη πεθαίνει… Όπως όλα τα ουράνια σώματα, έτσι κι η Γη έχει αρχή, μέση και τέλος. Πολλά φυτικά και ζωικά είδη έχουν εκλείψει ή αντικαθίστανται με νέα, μικρότερης βιοδυναμικής. Ήδη, ο πλανήτης διανύει το τελευταίο στάδιο διατήρησης της ανθρώπινης ζωής χωρίς μηχανική παρέμβαση. Αυτό το στάδιο θα διαρκέσει όσο καιρό η τροπόσφαιρα πλησιάζει στ’ ανώτατο σημείο “υπερθέρμανσης”… Στη συνέχεια, θα καταρρεύσει».

Άνιζ

Διδάκτωρ Μαγνητικής Φυσικής
Πανεπιστήμιο Νερανού
"

(Από το μυθιστόρημα "Άνιζ - Το ζήτημα της Γης", του Παν. Θ. Τουμάση).


Σήμερα, Κυρίες και Κύριοι,

Η Γη μας, γιορτάζει! Γιορτάζει όμως, τι; Σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, η Γη μας δε φορεί τα γιορτινά της! Αντίθετα, βρίσκεται στην πιο άσχημη φάση της! Οι πάγοι στους πόλους λιώνουν με ταχύτητα που κόβει την ανάσα. Οι ρύποι - στην ατμόσφαιρα και στο υγρό στοιχείο - έχουν εδώ και χρόνια φτάσει σε κριτικό επίπεδο. Η γήινη βιοδυναμική παρουσιάζεται εξαιρετικά εξασθενημένη. Το στρώμα του όζοντος, αν μπορούσαμε να το φωτογραφίσουμε, μοιάζει με κουρελιασμένο πέπλο, το οποίο με δυσκολία πλέον σκεπάζει τον πλανήτη. Αραχνένιος ιστός, έτοιμος να ...εξατμιστεί για πάντα!...

Χρόνια Πολλά, Γη μας! Σήμερα γιορτάζεις!

Άραγε, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για σένα;

Κυρίες και Κύριοι, καλώς ήρθατε στο απογευματινό, μεγάλο μας αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης! Προτού πάει η ώρα οχτώ και μισή το βράδυ - οπότε όλοι θα σβήσουμε τα φώτα και θα συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια διαμαρτυρία για την καταστροφή του πλανήτη μας - θα έχετε την ευκαιρία, εκτός των κειμένων και των άρθρων που θ' ακολουθήσουν, να δείτε και πλήθος από φωτογραφίες σχετικές με το περιβάλλον! Μάς τις έστειλε ο φίλος του ποιητικού μας Blog, Ποιητής κύριος Νίκος Μπατσικανής και θα αναρτήσουμε όσες προλάβουμε. Τον ευχαριστούμε θερμά.

(Επόμενη ανάρτηση, εντός λίγων λεπτών. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τη σελίδα! Το Αφιέρωμά μας θα διαρκέσει έως τις 20:00 μ.μ.).

Verse Monkey!

Δεν υπάρχουν σχόλια: