Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

Η Μεγάλη Φυγή


"Στις χιλιετίες που προηγήθηκαν και στα εκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν τη Μεγάλη Μετανάστευση *, η ασταμάτητη και συνεχώς αυξανόμενη διαφυγή της μάζας του πλανήτη στο διάστημα, συντέλεσε στο να μεταφέρονται σ’ απολιθώματα πολλοί μονοκύτταροι – κι όχι μόνο! – αρειανοί οργανισμοί στη Γη. Κάποιοι απ’ τους οποίους, ζωντάνεψαν στ' αρχέγονα νερά των γήινων ωκεανών, αυξήθηκαν και πληθύνανε. Στη συνέχεια ξεβράστηκαν και «λιπάνανε» ζωογονητικά τις στεργιές".

* Σημ. V.M.!, το μυθιστόρημα μιλά για τη μαζική φυγή στ' άστρα των υποθετικών κατοίκων του Άρη, εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν.

(Από το μυθιστόρημα "Άνιζ - Το ζήτημα της Γης", του Παν. Θ. Τουμάση).


ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ!

Πρόκειται για το κακό σενάριο! Δηλαδή, εμείς ως είδος να επιβιώσουμε, αλλά ο πλανήτης μας όχι! Και να βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, να "τραβιέται το χαλί" κάτω απ' τα πόδια μας. Να φθίνει και να εξαφανίζεται βαθμιαία και τρομαχτικά το οικοσύστημα του βιότοπού μας!

Γιατί, υπάρχει και το καλό σενάριο. Να προσπαθήσουμε όλοι για την πλήρη αντιστροφή! Για το ξαναζωντάνεμα του κόσμου μας! Να προσπαθήσουμε από τώρα - επειδή τώρα ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Επειδή, ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε. Μετά, όταν όλα θα έχουν χειροτερέψει σε απίστευτο βαθμό, θα την έχουμε άραγε τη δυνατότητα αυτή;

Ας, δούμε, λοιπόν, στις επόμενες αναρτήσεις, τι μπορούμε να κάνουμε...

(Επόμενη ανάρτηση εντός λίγων λεπτών. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τη σελίδα).

Verse Monkey!

Δεν υπάρχουν σχόλια: