Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

Τα "ζωντανά νησιά"


"»Τα όντα της Κασσιόπης, τ’ αποκαλούμενα “άνθρωποι”, εξερευνούν εδώ και χρόνια το σύμπαν. Μάλιστα, πολύ προτού να φτάσουν στην τωρινή τους εξέλιξη, χαρτογράφησαν με γυμνό μάτι το Γαλαξία. Διψούν να μάθουν κι είναι έτοιμοι ν’ αποδεχτούν την πανσπερμία σαν την πανταχού παρούσα φλόγα της ζωής. Έχουν συνειδητοποιήσει πως “δεν είναι μόνοι” και προσδιορίζουν τα ουράνια σώματα, όχι σαν άψυχα μετέωρα, μα σα ζωντανά νησιά στο νυχτερινό ουρανό τους»."

(Από το μυθιστόρημα "Άνιζ - Το ζήτημα της Γης", του Παν. Θ. Τουμάση).


Η ΓΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Η Γη μας, είναι ένα απ' τα αναρίθμητα ουράνια σώματα του σύμπαντος. Ο αστρονόμος Δημήτρης Κωτσάκης, σ' ένα βιβλίο του, έδωσε τον τίτλο: "Ένα τρισεκατομμύριο αστέρες", για να μιλήσει για το δικό μας όλο κι όλο γαλαξία, τον αμερικανιστί Milky Way! Φανταστήτε πόσοι ακόμα γαλαξίες υπάρχουν, προκειμένου να προσδιορίσετε με δέος τη δική μας θέση στο Όλον!

Ωστόσο, εμείς, "τα βιαστικά κι ασήμαντα όντα της στιγμής", έχουμε την ευθύνη να δώσουμε πνοή νέας ζωής στον κόσμο μας. Και θα το πετύχουμε μ' ένα μόνο τρόπο: κάνοντας delete όλων μα όλων των επιβλαβών στοιχείων! Είναι μονόδρομος η λύση. Οι ρύποι πρέπει να εκλείψουν πάση θυσία! Σώζουμε το όζον και ομορφαίνουμε το περιβάλλον. Επίσης πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα προϊόντα! Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται στην κατανάλωση προϊόντων "εκτός εποχής"; Γιατί, δηλαδή, να τρώμε ντομάτα το χειμώνα; Μάς προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο; Οι ασκητές και οι μοναχοί, παρατηρούμε ότι σπάνια ασθενούν! Διότι τρέφονται κατευθείαν από αυτά που τούς παρέχει η φύση! Καλλιεργούν, εν πολλοίς, τα προϊόντα που καταναλώνουν κι ο δεύτερος λόγος για την εξαιρετική τους υγεία είναι η εσωτερική αρμονία που βιώνουν παραμένοντας πιστοί στην Ιδέα τους.

Όχι, λοιπόν, στα μεταλαγμένα προϊόντα, ως πρώτο βήμα για αναβάθμιση των καλλιεργειών και προσανατολισμό τους προς "καθαρές" βιολογικές μεθόδους.

(Επόμενη ανάρτηση εντός λίγων λεπτών. Μην ξεχνάτε, την ανανέωση της σελίδας σε τακτά διαστήματα).

Verse Monkey!

Δεν υπάρχουν σχόλια: