Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

Ο Δον Κιχώτης και οι Ανεμόμυλοι


"«Ένα λεπτό σημείο διαχωρίζει τις άγριες απ’ τις ήμερες φυλές: Το κατά πόσο, μια ομογενοποιημένη κοινωνία, παρουσιάζεται πρόθυμη και ικανή να συμβιώνει μαζί με μια άλλη ομογενοποιημένη κοινωνία διαμετρικά αντίθετη απ’ την πρώτη. Στη Γη υπάρχουν πολλές μορφολογικές παραλλαγές. Και δεν είναι καθόλου σπάνιο, οι μεν ν’ αποστρέφονται τους δε! Είναι γιομάτη η ανθρώπινη ιστορία από πόλεμους, που γίνηκαν μόνο και μόνο λόγω της διαφορετικότητας!"

(Από το μυθιστόρημα "Άνιζ - Το ζήτημα της Γης", του Παν. Θ. Τουμάση).

ΟΜΩΣ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!
.
Το πόσιμο νερό λιγοστεύει δραματικά και πολλές περιοχές του πλανήτη μας, που μέχρι σήμερα δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αύριο ενδέχεται να μεταβληθούν σε ερήμους! Η Κύπρος στις μέρες μας έχει πρόβλημα λειψυδρίας! Πόσοι, εδώ στον ελλαδικό χώρο, αυτό το γνωρίζουμε; Και τι, αλήθεια μπορούν να προσφέρουν οι "ανεμόμυλοι", δηλαδή οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, στο τεράστιο θέμα της λειψυδρίας; Μήπως μιλάμε για δονκιχωτισμό;

Δημιουργούμε υβριδικούς κινητήρες για τ' αυτοκίνητα. (Ηλεκτροκίνητα και βενζινοκίνητα μαζί). Επεκτείνουμε τις γραμμές των τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Εξοπλίζουμε με κινητήρες φυσικού αερίου τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η θέρμανση αρχίζει να στηρίζεται περισσότερο στο φυσικό αέριο και δημιουργούνται όλο και περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Όμως, θα σώσουμε το νερό, με αυτόν τον τρόπο;


(Επόμενη ανάρτηση εντός λίγων λεπτών. Ανανεώνετε τη σελίδα).

Verse Monkey!

Δεν υπάρχουν σχόλια: