Σάββατο, Ιουλίου 18, 2009

Τι δεν πάει καλά μ' αυτόν;


Γράφει ο Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Οι ήρωες της Μυθολογίας θέλανε απλά να γαμήσουν το κορίτσι που ήτανε δεμένο στο βράχο και γι’ αυτό ξεπάστρευαν το δράκο ή το θαλάσσιο τέρας. Φανταστείτε όμως κάποιον ο οποίος μελετά τη συμπεριφορά του θαλάσσιου τέρατος και αφήνει το κορίτσι ήσυχο. Τι δεν πάει καλά μ’ αυτόν;

Τις προάλλες, σ’ ένα κανάλι με ντοκιμαντέρ για θαλάσσιες έρευνες, ένας επιστήμονας είχε στο πλάι του μια γυναίκα, θύμα επίθεσης καρχαρία, και προσπαθούσε να της εξηγήσει τα αίτια του ατυχήματός της, από το βιντεοσκοπημένο υλικό, που είχε τραβηχτεί με το ατυχές συμβάν. Η κοπέλα ήταν εντάξει. Ήθελε απλά να μάθει τι ήταν αυτό που έκανε τον καρχαρία να της αρπάξει το πόδι. Κανένα πρόβλημα μ’ αυτό.

Ο τύπος δίπλα της, βρήκε ότι αφενός ο παφλασμός που έκανε η κοπέλα καθώς κολυμπούσε και αφετέρου το σκάφος διάσωσης, ήταν που προκάλεσε τον καρχαρία να της κολατσίσει το πόδι. Η κοπέλα έμοιαζε να ’χει κάτι το ξεχωριστό όμως, για το μελετητή. Δεν ήταν ούτε τα μεγάλα υπέροχα μάτια της ούτε και το πεντακάθαρο δέρμα της, που τον έκανε τόσο να την εκτιμά. Το ότι επιλέχθηκε απ’ τον καρχαρία, ήταν που τα επισκίαζε όλα.

Αργότερα, ο ίδιος επιστήμονας, υπέβαλε τον εαυτό του σ’ ένα παράτολμο πείραμα: Να μείνει ακίνητος στα ρηχά μιας ακτής, με διάφορους καρχαρίες να κόβουν βόλτες από κάτω του. Ώσπου, ενώ κουβέντιαζε με το συνεργάτη του, ένας λευκός καρχαρίας του άρπαξε ολόκληρη τη γάμπα. Τα μέλη του συνεργείου τον τράβηξαν όσο πιο έγκαιρα γινόταν, ενώ ένα φριχτό θέαμα κατεστραμμένου κάτω άκρου φανερώθηκε σηκώνοντάς τον. Ιστοί και μύες κρέμονταν με μόνο το οστό ανέπαφο – ευτυχώς.

Ο επιστήμονας όμως, έμοιαζε να έχει πάρει την πιο βαθιά ικανοποίηση. Ανήκε πια σε μια πολύ ειδική υποομάδα. Σε αυτή των επιζησάντων από επίθεση καρχαρία· και δεν ήταν πια μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: