Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2014

Το αφιέρωμα στον Άκη Πάνου συνεχίζεται στη Realnews την Κυριακή

Φωτό: Enikos.gr

Εμείς εδώ θα σταματήσουμε… Περισσότερα τραγούδια του μεγάλου αυτού έλληνα δημιουργού, του Άκη Πάνου, μπορείτε να απολαύσετε μέσα στο τριπλό CD των επιτυχιών του που κυκλοφορεί την ερχόμενη Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, με την εφημερίδα Realnews.

Πόσα, αλήθεια, θα έπρεπε να γραφτούν και δεν έχουν γραφτεί, για έναν άνθρωπο που προδόθηκε από τη μοίρα στα τελευταία του χρόνια και γνώρισε τη σκληρότητα της φυλακής (και των ανθρώπων), ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε ακούσιο – και όχι εν γνώσει του σε πλήθος των περιπτώσεων – μέσον ορισμένων για την ανάδειξή τους και τον πλουτισμό τους.

Εμείς θα σταθούμε μόνο στον εφιάλτη της εισβολής ενός ανθρώπου μέσα στο ίδιο του το σπίτι, άσχετα αν αυτός ήταν ο νόμιμος σύζυγος της κόρης του. Στο τι είχε προηγηθεί ψυχολογικά και πραγματικά, τι φόβος επικρατούσε στην οικογένεια, τι δυνατά συναισθήματα, πόσο αυτά είχαν μεταφραστεί σωστά ή λάθος στο ταραγμένο του μυαλό εκείνες τις μαύρες ώρες… Κατόπιν, το δικαστήριο, η αναλγησία (ίσως) κάποιου δικαστή, η αγνωσία για το ποιον δίκαζαν, ποιον είχαν μπροστά τους και, το κυριότερο, η αδιαφορία τους περί του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του που μεταφράστηκε γι’ αυτούς σε …προκλητικότητα.

Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με εκείνο το τρυφερό τραγούδι που έγραψε όταν γεννήθηκε η κόρη του, το «Ο κόσμος ο δικός σου», συνθέτουν το μωσαϊκό της Τραγικής Ειρωνείας που τού επεφύλασσε η ζωή στο τέλος.

Τέλος…

Verse Monkey! Με τον ήχο του νου

Δεν υπάρχουν σχόλια: