Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

A Farewell to Nea Makri (Όχι, δεν είναι μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουέι)...


Η πανοραμική φωτογραφία λήφθηκε τα ξημερώματα σήμερα, στην περιοχή της Νέας Μάκρης. (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα και ύστερα ζουμ στις λεπτομέρειες - η ανάλυση είναι πολύ καλή).

Η λεωφόρος είναι η Μαραθώνος. Στο βάθος παρατηρούμε το βουνό Πεντέλη, με μερικές από τις φωτιές. Δεν βλέπουμε όλες τις φωτιές, επειδή παρεμβάλλονται σπίτια και δέντρα. Η φωτιά εκείνη τη χρονική στιγμή (06:00 π.μ.) είχε κατέβει πολύ χαμηλά...

Τώρα πλέον δεν βρισκόμαστε εκεί (εγκαταλείψαμε το σπίτι μας) αλλά απ' την τηλεόραση πληροφορούμαστε ότι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους, να σωθεί η πόλη.

"Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε", δήλωσαν πριν από λίγο καιρό οι πολιτικοί μας και, απ' ό,τι φαίνεται είχαν δίκιο ως προς το οτιδήποτε. Πράγματι, με ανοργανωσιά, έλειψη επικοινωνιακής υποδομής, έλειψη εξοπλισμού, έλειψη έγκαιρης αντιμετώπισης, κατάφεραν να συμβούν τα πάντα.

Κατά τ' άλλα; "Ο στρατηγός άνεμος"!

Verse Monkey!

Υ.Γ.: Σχετικά με τη φωτογραφία, όταν κάνετε κλικ επάνω της, μετά χρησιμοποιήστε τη μπάρα (δεξιά-αριστερά) του browser σας, για να τη δείτε ολόκληρη. V.M.!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Elpizw ola na phgan kala Pabayioth!
Poly stenaxwrhthka aytes tis meres...

Dimitrios Z

Ανώνυμος είπε...

Δάκρυα... μόνο δάκρυα για την Ηλέκτρα - Ελλάδα.

Νίκος Μπατσικανής