Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013

Μελοποιημένος Παλαμάς με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατό του

Στις 27 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά και με άξονα δημιουργίας το έργο του, ο δημιουργός Αλέξανδρος Χάχαλης, παρουσιάζει στις 27 Φεβρουαρίου, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το νέο συμφωνικό έργο του, το Ορατόριο «Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς».

Πρόκειται για μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου ποιητή, ολόκληρος ο 6ος λόγος από τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου», καθώς και το ποίημα του 'Αγγελου Σικελιανού «Παλαμάς», τα οποία συνθέτουν τη νέα δημιουργία του Αλέξανδρου Χάχαλη, που καθίσταται άκρως επίκαιρη - λόγω συγκυρίας - για τον ελληνισμό και τον άνθρωπο.

«Αυτή την εποχή του βαθέως σκότους που ζούμε, είναι μεγάλη ευκαιρία να αναγεννηθούν ήρωες και ηρωίδες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να ανασκάψουμε το ένδοξο παρελθόν και τους γίγαντες του πνεύματος, που έχουν γεννηθεί σε αυτόν το τόπο και να αφήσουμε το φως του ηλίου, του πνεύματος να μπει στις ζωές μας», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημιουργός Αλέξανδρος Χάχαλης.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης, γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε, έδρασε και διακρίθηκε επί 21 χρόνια στη Νέα Υόρκη, στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, ενώ το έργο του προβάλλεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ποικιλοτρόπως και με ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε «παγκόσμια πρώτη» από σημαντικούς εκτελεστές, καθώς μαζί με τον Αλέξανδρο Χάχαλη, θα βρίσκεται η διακεκριμένη ελληνίδα υψίφωνος Τζένη Δριβάλα, η ηθοποιός Θάλεια Προκοπίου, η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, αλλά και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, από «Τα παιδιά από την Πάτρα».

Η παρουσίαση του έργου θα επαναληφθεί σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών & Εκδηλώσεων του Φ.Σ. Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8) την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 20:30, με τιμές εισιτηρίων 5, 10 και 12 ευρώ.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Παλαμά και έχει την στήριξη του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Verse Monkey! Με τον ήχο του νου

Δεν υπάρχουν σχόλια: