Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012

Τιμούν τον Γ. Σεφέρη


«Ο σύγχρονος κόσμος όπου ζούμε, ο τυραννισμένος από το φόβο και την ανησυχία, τη χρειάζεται την ποίηση. Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τι θα γινόμασταν αν η πνοή μας λιγόστευε; Είναι μια πράξη εμπιστοσύνης – κι ένας Θεός το ξέρει αν τα δεινά μας δεν τα χρωστάμε στη στέρηση εμπιστοσύνης».

Με αυτά τα λόγια, που μοιάζουν τόσο επίκαιρα και ταιριαστά στην εποχή μας, χαιρέτισε τη Σουηδική Ακαδημία στις 11 Δεκεμβρίου του 1963, ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης, στη διάρκεια της βράβευσής του.

Πενήντα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη βραδιά προς τιμήν του Σεφέρη. Για τον λόγο αυτό, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων σε προσωπικότητες της Τέχνης και των Γραμμάτων, η Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.) και ο Σύλλογος Φίλων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. αφιερώνουν τη αποψινή βραδιά στο μεγάλο μας ποιητή και το έργο του (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στις 20.00).

«Ανήκει στους κορυφαίους σύγχρονους ποιητές και είναι ο αντιπροσωπευτικότερος ποιητής της μοντέρνας ποίησης στην Ελλάδα», αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε., Βύρωνας Καμπάς.

Πηγή: Enikos.gr

Verse Monkey! Με τον ήχο του νου

Δεν υπάρχουν σχόλια: