Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

Πάολο Κοέλιο: "Κατεβάστε όλα μου τα βιβλία δωρεάν!"


«Πειρατές όλου του κόσμου ενωθείτε και κατεβάστε όλα μου τα βιβλία δωρεάν!», αυτό προέτρεψε από το προσωπικό του ιστολόγιο ο διάσημος βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο. Με αυτόν τον τρόπο ανακοίνωσε στα εκατομμύρια των αναγνωστών του ότι αποφάσισε να ακολουθήσει «ένα νέο και ενδιαφέρον σύστημα προώθησης των τεχνών» στο «The Pirate Bay» που θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους για το παράνομο "κατέβασμα" πολιτιστικών προϊόντων. Ο ίδιος μάλιστα υπογράφει στο τέλος του σημειώματός του ως «πειρατής Κοέλιο».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ενώ - ως συγγραφέας - θα έπρεπε κανονικά να υπερασπίζεται τα πνευματικά δικαιώματα, δεν του αρέσουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν. Είναι, πρόσθεσε, ο τρόπος «με τον οποίο πρέπει να πούμε στη βιομηχανία ότι η απληστία δεν οδηγεί πουθενά».

«Οσο πιο συχνά ακούμε ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, τόσο περισσότερο φλερτάρουμε με την ιδέα να αγοράσουμε το CD. Το ίδιο ισχύει και με τη λογοτεχνία. Οσο περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν πειρατικά ένα βιβλίο, τόσο το καλύτερο. Αν αρέσει η αρχή στους αναγνώστες, θα αγοράσουν ολόκληρο το βιβλίο την επομένη γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από το να διαβάζεις ένα μεγάλο κείμενο στην οθόνη ενός υπολογιστή» κατέληξε.

Πηγή: Enikos.Gr

Verse Monkey logo

Δεν υπάρχουν σχόλια: